Alle soorten printers

Printers zijn een onmisbaar onderdeel geworden van onze kantoren. Even snel een printje maken hoort er natuurlijk ook helemaal bij. Even snel een printje van de agendapunten van vandaag, want zo heb je gelijk een kladje om op te kunnen schrijven tijdens de vergadering. Vandaag de dag zijn er dan ook heel wat aanbieders van printers zoals KBA metronic die een enorme keuze aan printers hebben om uit te kiezen. Fijn al die keuze maar dat maakt het natuurlijk niet per se makkelijker om de juiste printer voor je kantoor uit te zoeken. Want waar moet je bijvoorbeeld op letten?

Jouw eigen wensen zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Welke mogelijkheden wil je graag zien op je printer en wat wil je er allemaal mee kunnen? Je hebt natuurlijk allerlei uitgebreide printers zoals de continuous inkjet printer, maar wellicht volstaat voor jouw wensen wel gewoon een simpele kabel printer zoals je die vroeger hebt leren kennen. Het ligt er bijvoorbeeld ook aan wat je graag wil kunnen bedrukken. Wanneer dat enkel papier is, volstaat de simpelste printer ook wel. Echter biedt een hot foil printer bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om stoffen te bedrukken, of plastic te bedrukken.

Een onderdeel dat nogal eens vergeten wordt, is de beveiliging van een printer. Vaak wordt toch onderschat hoe gevoelig de informatie is die naar een printer wordt gestuurd. Meer dan eens zijn dit gegevens waarvan het niet oké is wanneer deze in handen van een derde partij vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan persoonsgegevens of bedrijfsgevoelige informatie die niet openbaar is. Bij sommige printers is het hacken van de gegevens kinderlijk eenvoudig te doen met behulp van een USB stick. Alle informatie wordt namelijk opgeslagen op de harde schijf die je in elke printer zult vinden. Zorg daarom dat informatie gecodeerd wordt verzonden naar de printer.