CRM van mysolution

Als jouw bedrijf een goede bedrijfsvoering wilt moet in het bedrijf eerst alles op orde zijn. De zaken zijn in een bedrijf pas op orde als het voor alle afdelingen van een bedrijf duidelijk is wat hun toegevoegde waarde is voor de rest van het bedrijf. Daarnaast moet bekend zijn wat de relatie tussen de taken van de afdeling is met de rest van het bedrijf. Zolang niet op orde is dat voor alle afdelingen duidelijk is wat zij toevoegen voor de rest, is het ook niet de moeite waard om het proces te optimaliseren en heeft het ook niet zoveel zin om een CRM-systeem te implementeren.

De eerste stap naar een goede bedrijfsvoering is door te weten wat elke afdeling in het bedrijf doet en door de afdelingen te laten weten wat zij voor het bedrijf toevoegen. Daarna is het pas verstandig om het proces te optimalieren en alles makkelijker te laten verlopen.

Automatiseren gaat in elk bedrijf anders, omdat ze allemaal een andere aanpak nodig hebben. Maar tijdens het automatiseren is het belangrijk dat je geen dingen automatiseert die je als bedrijf eigenlijk helemaal niet zou moeten doen, omdat de klant die dingen niet wilt en daar dus ook niet voor betaald. Automatiseren begint dus pas nadat alle werkzaamheden, waar niet voor wordt betaald, uit het proces zijn gehaald.

Een goede eerste stap in het automatiseren is door het gebruik van passende geïntegreerde software zoals een CRM-systeem. Er zijn veel verschillende CRM-systemen die allemaal andere branches hebben waar ze het beste passen. Zo is er ook een personeelsplanning software zoals die van mysolution en past andere software weer bij andere bedrijven.

Uniek aan de software van mysolution is dat het ook de mogelijkheid heeft om handtekening digitaal te leveren. Veel CRM-software zijn alleen een goede oplossing voor het ordenen van gegevens en hebben niet veel extra opties.