De beste hybride warmtepomp cv ketel

Een van de beste warmtepomp CV ketel is de Elga. Deze hybride warmtepomp cv ketel is geschikt voor iedere woning, afgifte systemen en alle gasketels. In dit artikel lees je alles over de Elga en de vele voordelen van deze hybride warmtepomp.

 

Voordelen Elga warmtepomp

De Elga is een hybride warmtepomp die kan samenwerken met elke gasketel. Dankzij de aantrekkelijke terugverdientijd gebruiken steeds meer bestaande woningen deze warmtepomp. De Elga bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel. De buitenunit kan op meerdere plekken worden geplaatst zoals op een dak, in de tuin of aan de gevel. De warmtepomp is in een dag geïnstalleerd en geschikt voor bijna alle woningen.

 

Door de combinatie met een ketel wordt onder alle omstandigheden een maximaal rendement gehaald. De ketel verwarmt het tapwater en verwarmt de woning als het buiten koud is. Qua comfort zal er in de woning niets veranderen en gaat alles zoals je gewend bent. Wanneer het buiten kouder wordt neemt het rendement af van de warmtepomp en zal deze uitschakelen om alles over te geven aan de ketel.

 

De warmtepomp kan ook gecombineerd worden met stadsverwarmingsaansluiting. Hiermee kan je besparen op variabele kosten van stadsverwarming maar niet op de jaarlijkse vastrecht kosten omdat je toch de aansluiting houdt.

 

Besparingen

Met gebruik van een hybride warmtepomp is de gasbesparing voor verwarming 50 tot 90%. De warmtepomp zorgt wel voor een extra elektrische kosten. Wanneer dit wordt verrekend met de gasbesparing blijf je een kostenbesparing van 20-35% overhouden. De Elga verwarmt geen tapwater omdat het rendement over het algemeen erg laag is. Uiteindelijk bespaar je gemiddeld tussen €200 en €500 per jaar, afhankelijk van je gasgebruik.

 

Energielabel

De Elga warmtepomp heeft het energielabel van A++ en hierdoor kan je jouw woning met twee energie labels omhoog laten gaan. Door gebruik te maken van een slimme thermostaat kan je alles van de warmtepomp goed monitoren.