Een spa bubbelbad is gezond!

Een spa bubbelbad alleen maar een luxeproduct voor mensen die te veel geld hebben en niet weten wat ze er mee moeten doen? Complete onzin. Een spa bubbelbad wordt steeds vaker verkozen boven het plaatsen van een zwembad in de tuin en wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs bewezen dat het een genezende werking heeft op onze gezondheid.

We leven tegenwoordig in een 24-uurs economie en dat zorgt de nodige stress en spanning. Ontspanning is daarom een belangrijk middel dat af en toe nodig is om ons er weer boven op te brengen. Een aantal voorbeelden van de helende/gezonde werking van een spa bubbelbad:

  • Verhoging van de bloedcirculatie, waardoor de bloedvaten meer open gaan staan en er een snelle afvoer plaatsvindt van afvalstoffen in het lichaam.
  • Druk op gewrichten en spieren wordt minder door vermindering van het lichaamsgewicht door het drijfvermogen van het water. Reumatische klachten of pijn in de ledematen en spieren kunnen hierdoor sterk verminderd worden.
  • Het gecombineerde effect van de werking van een spa kan hoofdpijnklachten, rug –en nek klachten en gewrichtsklachten afnemen.

Ander bijkomend gunstig feit is dat de prijzen van een spa bubbelbad tegenwoordig veel betaalbaarder zijn dan ze geweest zijn. Een spa bubbbelbad is daarnaast ook een stuk goedkoper dan de het laten aanleggen van een zwembad.