Elleboogkrukken

Als je een operatie hebt ondergaan of een ongeluk hebt gehad waardoor je tijdelijk op krukken moet lopen kun je deze vaak huren bij een kruisvereniging. Maar als je graag krukken wilt die voor jou op maat zijn gemaakt, of wanneer je ze langdurig nodig hebt, bij voorbeeld vanwege een handicap, dan is het een beter idee om ze te kopen. Je kunt elleboogkrukken kopen bij een winkel voor hulpmiddelen, maar het kan ook heel gemakkelijk online.

Op krukken lopen moet je niet zo maar doen

Je moet nooit zomaar op krukken gaan lopen als je een blessure hebt of een operatie hebt ondergaan. Op krukken lopen moet altijd in overleg met je behandelend arts. Want als je op krukken gaat lopen terwijl dat eigenlijk nog niet mag dan loop je het risico om je blessure te verergeren. Je kunt elleboogkrukken kopen bij speciale winkels voor hulpmiddelen die je op het internet kunt vinden. Krukken zijn verstelbaar zodat je ze op de juiste hoogte kunt instellen.

Op krukken lopen moet je leren

Als je voor het eerst op elleboogkrukken gaat lopen moet je altijd eerst even oefenen. Je loopt er niet zo maar op weg, omdat je moet leren om je geblesseerde been niet te gebruiken en uitsluitend op je armen te steunen. Als je verkeerd gebruik maakt van krukken of te intensief gaat lopen met krukken loop je ook het risico dat je problemen krijgt met je schouders en armen. Het is dus zaak om dit gedoseerd te doen.