Het hebben van een auto van de zaak

Heb je een auto van de zaak en moet je je rittenregistratie bijhouden? Dan kun je dit handmatig doen maar dit kost best wel veel moeite en tijd. Je kunt ook een black box in je auto laten installeren waar door middel van GPS- en dataverbinding je 24/7 je gereden kilometers en productiviteit op de weg terug kan zien. Je kunt alle gegevens terugzien in een app. De slimme black box wordt binnen 15 minuten geïnstalleerd waarna hij meteen werkt. Dit systeem kun je krijgen vanaf 12 cent per dag. Je hebt een maandcontract waardoor je dus een bepaald bedrag per maand betaald.

Waarom moet je dit bijhouden

Maar waarom moet je eigenlijk je rittenregistratie bijhouden? Dit moet omdat je bij de belastingdienst moet aantonen dat je niet meer dan 500 kilometer privé rijd per jaar. Je mag je auto van de zaak natuurlijk wel wat privé gebruiken maar het is niet de bedoeling dat je een hele roadtrip door Europa gaat maken natuurlijk. Als je wel over die 500 kilometer heen komt moet je bijtelling betalen voor het privé gebruiken van je zakelijke auto. Je moet dus sowieso je rittenregistratie bijhouden als je een zakelijke auto hebt dus dan is het natuurlijk veel fijner als dit automatisch voor jou gedaan wordt.

Het vergoed krijgen van je baas

Natuurlijk hoort het bijhouden van je rittenregistratie bij het hebben van een zakelijke auto. Dit kun je dus handmatig doen wat veel moeite en tijd kost en daarna is het een opgave om aan alle eisen te voldoen van de belastingdienst. Een andere optie is dus om je rittenregistratie bij te laten houden door een systeem in je auto. Dit is dus veel handiger maar kost wel geld. Het kost niet veel en je krijgt ook geen onverwachte kosten maar toch kost het geld. Eigenlijk is het ook in het belang van de baas dat de rittenregistratie goed bijgehouden wordt. Daarom kun je wel vragen aan je baas om het systeem voor je te betalen.