Het inrichten van een huurhuis

Een huurhuis heeft vele voordelen. Een van deze voordelen is dat je er als starter makkelijk in kan omdat je geen hypotheek hoeft te hebben. Een ander voordeel is dat je er niet veel aan hoeft te doen. Een huurhuis is meestal al ingericht en als er iets aan het huis moet gebeuren, dat wordt dat voor je gedaan. Een nadeel dat hierbij komt kijken is dat je niet veel zelf mag veranderen aan het huis. Je leeft toch een beetje in het huis ‘van een ander’.

Maar als je ergens woont, wil je natuurlijk wel dat het aanvoelt als jouw huis. Je wil je er wel thuis kunnen voelen. In dit artikel lees je hoe je je huurhuis zo kunt inrichten dat het alsnog jouw eigen smaak is een aanvoelt als van jouzelf.

In sommige huurwoningen zit het meubilair inbegrepen. Het is dan een beetje hopen dat het jouw smaak is. Wat je meestal wel mag doen is de meubels zo neerzetten hoe jij het wilt. Speel dus een beetje met de indeling en kijk wat het beste bij jouw woonwensen past. Je kunt ook kleine aanpassingen doen die niet permanent zijn. Denk aan een mooi dekentje over de bank als je de kleur van de bank niet zo mooi vindt.

Ook de muren zijn belangrijk. Stel je mag de kleur van de muren niet aanpassen, doe dan iets met posters of schilderijen. De smaak hierin is heel persoonlijk en daardoor kan de ruimte ook meteen een stuk persoonlijker aanvoelen. Je kunt natuurlijk ook foto’s ophangen om het persoonlijk te maken. Hang dit niet op met schroeven of een stelschroef, want je mag misschien geen gaten in de muren maken. Er zijn veel andere opties, zoals plakstrips of een rails aan het plafond waar je de wand decoratie aan kunt hangen.