Het nut van coderen

Coderen kan erg belangrijk zijn voor bedrijven, omdat codeersystemen ervoor zorgen dat alle informatie goed door een bedrijf heenloopt. Door informatie te coderen worden er minder fouten gemaakt in het proces van het bedrijf. Dat komt omdat een codeersysteem ervoor zorgt dat alle informatie op het goede moment op de goede plaats komt in het bedrijf tegen minimale kosten.

Bedrijven die een codeersysteem implementeren presteren meestal beter omdat alle informatie goed wordt gecodeerd, daardoor hoeft een bedrijf geen kosten meer te maken voor goederen die kwijt raken of voor dingen die anders dubbel zouden worden gedaan. Door goed te coderen en op een vaste manier te werken zijn er dus minder verspillingen in het bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in bijna elke supermarkt gebruik gemaakt van barcodes. Door de barcodes kunnen goeden worden gescand en is het altijd mogelijk om goederen te detecteren. Op deze manier maken barcodes het mogelijk om de voorraad van de supermarkt bij te houden. Als de goederen binnen komen worden ze gescand en in het voorraadsysteem gezet en bij de kassa worden de goederen opnieuw gescand en uit het voorraadsysteem gehaald. Op deze manier wordt het voorraadsysteem bijgehouden.

Het coderen van een proces zoals dat in de supermarkt is gedaan kan in heel veel bedrijven. De manier waarop in bedrijven wordt gecodeerd kan in elk bedrijf verschillen. Foutgevoelige informatie en foutgevoelige werkzaamheden, hoeven als ze worden gecodeerd, niet meer door mensen te worden gedaan, maar kunnen worden overgenomen door een codeersysteem.

Een veelgebruikte manier van coderen is met de kabelprinter. Voordat de kabelprinter bestond was het heel moeilijk om op kabels te printen. Er bestond geen inkt die goed op de kabels bleef plakken. Met de kabelprinter is daar verandering in gekomen en kan er op kabels worden geprint en raken kabels minder snel door elkaar.