Informatie over stal inrichting

Men lijkt het tegenwoordig steeds belangrijker te vinden dat er goed omgegaan wordt met dieren en dat ze niet misbruikt of mishandeld worden. Dit is uiteraard een goede tendens. Sinds jaren is de leefomgeving van dieren dan ook heel belangrijk geworden en veel actiegroepen en instanties zetten zich in om deze leefomgevingen te verbeteren. Denk daarbij aan de Partij van de Dieren en Stichting Wakker Dier. Huisdieren worden natuurlijk al jaren goed behandeld, maar de leefomstandigheden in de landbouw kunnen zeker nog verbeterd worden. Een leefomgeving van de veeteelt moet bijvoorbeeld een goede uitrustplek zijn en hierbij is een goede stal inrichting essentieel.

 

Als de boer of boerin de kwaliteit van zijn of haar dierlijke producten zo optimaal mogelijk wil hebben, dan is een goede stal inrichting onmisbaar. Tussen 2005 en 2010 zijn er een groot aantal adviesbureaus gestart die zich specialiseren in het adviseren op het gebied van stal inrichting. Deze bureaus geven adviezen die, als ze opgevolgd worden door de boer of boerin, ervoor zorgen dat de stal inrichting optimaal is. Een van die bedrijven is Wijsman handels- en adviesbureau. Wijsman handels- en adviesbureau geeft iedere agrarische medewerker die daar om vraagt agrarisch advies voor zijn of haar bedrijf. Daarnaast biedt Wijsman handels- en adviesbureau ook producten aan die de stalinrichting verbeteren zoals koeborstels, voorkoelers en pack mats.

 

Sinds 2011 mag Wijsman handels- en adviesbureau zich ook Cowhousedealer noemen. Een Cowhouse dealer biedt producten aan die niet alleen goed voor het vee zijn, maar ook duurzaam zijn. De nieuwste technologie├źn worden toegepast, zodat de producten een lange levensduur hebben en de koeien zo lang mogelijk kunnen genieten van hun stal inrichting. Door de producten aan te schaffen en in de stallen in te bouwen van een Cowhousedealer krijgen de koeien de ruimte en luxe die ze verdienen en nodig hebben om optimaal te presteren.