Kapotte ruit vervangen

Jouw kind is buiten aan het voetballen, zoals elke middag. Maar deze middag ging de bal een keer te scheef en te hard waardoor de bal tegen een raam kwam en een hele ster achterliet. Heel vervelend natuurlijk, maar het kan iedereen overkomen. Wat moet je nu doen bij glasschade? Hoe vind je zo snel mogelijk iemand voor het glasherstel?

Snel iemand vinden gaat nog niet in de glassector. Vergelijkingssites zijn nog niet in de glassector doorgedrongen. De normale weg in de glassector is volgens het aanvragen van offertes. Dit kan bij sommige bedrijven meer dan een week duren. De snellere bedrijven zullen waarschijnlijk gemiddeld duurder zijn, want sommige mensen willen nu eenmaal dat hun raam zo snel mogelijk wordt gerepareerd.

Toch zijn er al bedrijven die hun tarieven op internet zetten. En hiermee iets dichter bij de klant komen te staan. Bij deze bedrijven kun je direct zien hoeveel een vierkante meter glas kost en hoeveel ze per uur vragen, maar alsnog weet je niet welke rekening je thuis kunt verwachten, want wat de ene glaszetter in twee uur doet, doet de andere in drie uur.

Het beste wat je kunt doen als je dit overkomt is een plank voor het raam zetten zodat er geen wind doorkomt. Het staat niet heel fraai, maar gezien de wachttijden is dit wel echt het enige wat je op korte termijn kunt doen.

Daarna kun je offertes gaan aanvragen. Bij de verschillende bedrijven. Voor een gemiddeld raam ben je al snel tweehonderd euro aan glas kwijt. En bij sommige glaszetters nog meer. Na het aanvragen van offertes, kun je niet anders dan een paar dagen tot twee weken wachten. Na deze weken kun je op de beste offerte reageren, zij mogen dan jouw raam komen repareren.

Het is wel aan te raden om hier een expert voor te laten komen, want het vervangen van een raam is zo moeilijk dat het waarschijnlijk de eerste vijf keer fout gaat als je het zelf probeert. En na die vijf keer ziet het er waarschijnlijk nog niet mooi uit.