Keuring en onderhoud aan uw rolpoort

Een rolpoort is bij veel firma’s een belangrijk onderdeel van een bedrijfspand en bedrijfsprocessen. Een niet functionerende rolpoort kan daarom voor vertraging of stilliggen van de bedrijfsactiviteiten zorgen. Naast de bedrijfsactiviteiten die in gevaar kunnen komen bij een niet functionerende poort kan de veiligheid van het personeel in gevaar komen. Om dit te voorkomen worden er tegenwoordig zeer hoge eisen gesteld waaraan rolpoorten moeten voldoen.

Onderhoud rolpoort

Volgens de gestelde wet- en regelgeving dient een rolpoort ieder jaar verplicht onderhouden en gekeurd te worden door een gecertificeerde partij. ROMASS Business is al jaren erkend hersteller en onderhoudsspecialist van alle merken en types rolpoorten en industriepoorten in heel België. Bij ons kunt u uw rolpoort laten keuren en onderhouden volgens de vastgestelde wet- en regelgeving. Tijdens de keuring wordt uw rolpoort volgens de Europese norm EN-13241-1, Arbowetgeving artikel 3.13 en de CE-keuring nagekeken en uiteindelijk gekeurd.

Wij hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving en daarom worden alle keuringen en onderhoudsbeurten uitgevoerd door VCA-gecertificeerde techniekers. Onze techniekers zijn professioneel opgeleid en zijn op de hoogte van de wet- en regelwetgeving. Tijdens een keuring worden verschillende onderdelen van de poort nagekeken of ze nog voldoen aan de wettelijke eisen. Een aantal van deze onderdelen zijn:

  • Touw en ketting bediening
  • Veerbuffers
  • Loopwielen
  • Veerbreukbeveiliging
  • Hefkabels

 De voordelen van keuring en onderhoud

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om rolpoorten jaarlijks te laten keuren en onderhouden levert het ook een aantal voordelen op. Allereerst zorgt onderhoud ervoor dat de kans op problemen met een rolpoort wordt verkleind. Dit omdat er sneller ingegrepen wordt wanneer er een probleem dreigt te ontstaan. Daarnaast zorgt jaarlijks onderhoud en keuring ervoor dat de levensduur van een poort wordt verlengd. Doordat de levensduur wordt verlengd en de kans op een interventie aan een poort wordt verkleind, levert dit een kostenbesparing op. Het herstellen  en vervangen van een poort kost veel geld. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat dit minder vaak voorkomt waardoor de kosten hiervoor verminderen.

ROMASS Business biedt verschillende serviceovereenkomsten aan voor het jaarlijks onderhouden en keuren van rolpoorten. Afhankelijk van het aantal poorten, staat van poort en de wensen en eisen kunt u uit 3 verschillende overeenkomsten kiezen:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos;
  • Pakket Op maat

Voor meer informatie over onze diensten en serviceovereenkomsten kunt u een kijkje nemen op onze website of vrijblijvende contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar op 03/8080702.