Lasers zijn multi inzetbaar

Sommige aandoeningen kunnen uiterst storend zijn. Vaak kan de persoon in kwestie er niets of weinig aan doen en hebben zij deze aandoening erfelijk verkregen. Door de doorbraken in techniek kunnen deze aandoeningen worden verbeterd of verwijderd. Zo kan er een laser worden ingezet die vaak door warmte of druk een cel binnen kan dringen en het probleem kan weg werken. Daarom zijn zulke behandelingen zeer goed uit te voeren. Zo hoeft men zich niet meer te schamen voor het uiterlijk of oppassen dat het niemand anders opvalt, hierdoor kunnen zij weer het leven lijden zoals zij dat gewend zijn.

Zoals eerder genoemd wordt er vaak een lazer gebruikt om een aandoening aan te pakken, zo ook bij couperose verwijderen. Couperose is een aandoening dat duidelijk zichtbaar is, men kan er last van hebben in het gezicht, dit is voor hen uiterst storend. Couperose is een ader dat is gebarsten, die rood uitslaat. Waardoor dit een bloederig effect krijgt. Door het gebruik van een laser worden deze dan ook verwijderd. Na de behandeling kan het gebied rond de couperose er rood uit zien, het is dan ook aan te raden om na de behandeling het gezicht goed te koelen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en dient een aantal keer herhaald te worden.

Een andere ingreep die door een laser verholpen kan worden zijn kalknagels. Kalknagels verwijderen is voor sommige nodig omdat zij vies zijn van hun eigen voeten. De laser breekt door de buitenste laag en verwarmd vervolgens de onderlaag, hierdoor worden de cellen van de schimmel opengebroken. De behandeling is snel en effectief de behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten per voet. Voor het beste resultaat moet de behandeling 3 tot 6 keer uitgevoerd worden. Deze behandelingen dienen dan om de 4 weken uitgevoerd te worden. Na de behandeling heeft de nagel tijd nodig om weer volledig te herstellen.