Leer verven

Wilt u graag een nieuwe look aan uw schoenen geven door ze te leer verven? Dan kunt u het best angelus leerverf kopen. Angelus is het grootste merk in de leerverf wereld en is zeer betrouwbaar. Het merk heeft een groot assortiment aan verschillende kleuren voor verschillende soorten leer. Ook hebben ze allerlei producten die ieder hun eigen functie hebben. Een aantal van deze producten die zeer handig zijn om te gebruiken zal ik bespreken.

De preparer & deglazer zorgt voor de reiniging van het leer. Het heeft een basis van aceton, maar is minder agressief. Wanneer pure aceton of spiritus wordt gebruikt kan het leer beschadigen en dit is natuurlijk het laatste wat je wilt bij het verven van je schoenen. Door dit middel te gebruiken kunt u zeker zijn dat het leer goed gereinigd wordt en geen schade zal oplopen.

Een ander product van angelus dat zeer belangrijk is voor het verven van je schoen is de finisher. Dit product zal de glas van de leerverf beschermen en accentueren. De finisher verzorgd een waterafstotende laag en met dit product kan je ook de kleur van de verf nog een beetje beïnvloeden. Zo kan je de verf meer laten glimmen, of juist meer mat maken.

Het laatste product dat ik zal bespreken is niet essentieel bij het verven van uw schoen, maar ik beveel het zeker aan. Met de duller kan iedereen zelf bepalen hoe glimmend of mat de schoen er uit moet komen te zien. De duller dient door de leerverf heen gemengd te worden. Hoe meer van het product wordt toegevoegd, hoe matter de verf eruit zal komen te zien. Het is bij het gebruik van dit product wel verstandig om na het toevoegen te controleren of de kleur volledig naar wens is. Zo kunt u genieten van uw schoenen die er weer als nieuw uitzien, en ook nog eens bepalen hoe erg uw schoenen glimmen!