Leidinggevende zijn van PostNL

Als leidinggevende van PostNL is het hebben van een voertuigvolgsysteem handig. Met dit systeem kun je namelijk meerdere voertuigen registreren waardoor je kunt zien hoe hard uw personeel werkt en of ze eventueel dingen doen die niet zijn afgesproken. Het is namelijk als pakketbezorger best makkelijk om ergens stil te gaan staan om pauze te houden terwijl dit helemaal niet de bedoeling is. Als je namelijk personeel hebt die snel werkt en met extra pauze toch nog klaar is binnen de tijd zou je dit zonder het systeem niet doorhebben. Daarnaast krijg je ook inzicht in de kosten per voertuig waardoor je later kosten kan besparen.

Het systeem invoeren in de bussen

Als je hebt besloten om het systeem in te voeren is dit best makkelijk geregeld. Je kunt namelijk eerst een offerte aanvragen zodat je weet hoeveel geld je kwijt bent. Als je best besloten om met de prijs akkoord te gaan is het systeem snel geïnstalleerd. Het systeem wordt namelijk op iedere locatie en tijdstip geïnstalleerd. Dit duurt 30 minuten per voertuig. Als het systeem eenmaal is geïnstalleerd kun je op de desktop, tablet en smartphone alle informatie en statistieken terug vinden. Wel is het netjes om het personeel in te lichten over de software die is geïnstalleerd. Hiermee zal je personeel misschien zich al meteen aan de regels houden.

Wat doen na overtreden regels

Maar wat moet je dan doen als je personeel wel de regels heeft overtreden? Ze kunnen bijvoorbeeld te veel pauze gehouden hebben of te hard hebben gereden. Het slimste om te doen is om ze op gesprek te laten komen op kantoor. Je hebt namelijk via het systeem bewijs dus ontkennen is voor het personeel geen doen. Het handigste is om dan het personeelslid een waarschuwing te geven op zijn gedrag. Als diegene het dan toch blijft doen kun je diegene altijd nog ontslaan. Daarnaast moet je ook kijken hoe ernstig de fout is van de persoon. Als diegene namelijk 5 minuten te lang pauze houdt maar wel zijn werk naar behoren doet, kun je het ook door de vingers zien.