Lessen sportschool

Veel mensen denken bij een sportschool alleen aan jezelf uitsloven op de verschillende apparaten. Maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan dat. Dus wanneer je geen behoefte hebt aan krachttraining maar wel wilt sporten, is het nog steeds een goed idee om naar de sportschool te gaan. Denk bijvoorbeeld aan verschillende lessen die worden gegeven namens de sportschool. In dit artikel worden de verschillende opties besproken.

Spinning

Spinning is een workout waarbij je binnen gaat fietsen. Het is vooral bedoeld om je conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt door de verschillende standen van de weerstand op de trappers. Het is dus geschikt voor iedereen van welke leeftijd dan ook. Veel sportscholen bieden groepslessen aan waarbij je een spinning workout doet.

Yoga

Yoga is bedoeld om lichaam en geest in balans te brengen. Het is ideaal om tot rust te komen na een lange werkdag. De oefeningen met diverse lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken worden op het niveau van de groep afgestemd. Na de yoga groepsles voel je je weer helemaal jezelf.

Zumba

Wanneer je erg van dansen houdt en tegelijkertijd wilt fitnessen is zumba de ideale oplossing. De groepsles bestaat uit een interval workout door dansen zoals de salsa, merengue en bachata te combineren. Het is geschikt om je conditie te verbeteren en zelf ook af te vallen. En wie vindt het nou niet leuk om lekker te dansen op muziek?

Trampoline

Vrij nieuw zijn de lessen waarbij op een trampoline wordt gesprongen. Het springen op een trampoline is niet te vergelijken met een andere sportieve bezigheid, maar is heel goed voor de gezondheid. Het is tegelijkertijd goed voor uw conditie, uithoudingsvermogen, lichaamshouding en gewicht. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een springmat trampoline, maar meest voor de hand liggend zijn de kleine magic circle trampolines.