Minder muggen in huis

Warm weer is altijd welkom omdat je bij warm weer dingen kunt doen die bij ander weer minder leuk zijn. Bij warm weer kun je bijvoorbeeld lekker buiten zitten. Ook gaan er meer mensen naar het strand als het warm is. De zon kan bij warm weer soms vervelend fel zijn en dat is minder fijn. Daardoor kopen er met warm weer meer mensen een pet. Ook is het bij warm weer wat lastiger om af te koelen. Er wordt dan wel gebruik gemaakt van airco’s en ventilatoren en er wordt ook wel meer gezwommen als het warm is, maar het blijft moeilijk om bij warm weer af te koelen.

Een groot nadeel bij warm weer is dat er altijd meer vliegen en muggen zijn en het is vervelend om muggen en vliegen in huis te hebben. Muggen zijn vervelend omdat ze ’s nachts mensen prikken en vliegen zijn lastig omdat ze veel lawaai maken en op je gaan zitten. Muggen en vliegen kun je alleen buiten houden door alle ramen en deuren helemaal dicht te houden. Bij warm weer wordt het alleen erg warm in huis als je alle ramen en deuren dicht houdt. Door het gebruik van horren kun je vliegen en muggen alsnog buiten houden.

Echter is het niet mogelijk om alle vliegen en muggen buiten te houden omdat er altijd wel een mug of vlieg is die toch binnen wist te komen, bijvoorbeeld op de momenten dat er mensen naar binnen en buiten gaan. Om te voorkomen dat muggen je ’s nachts gaan prikken, kun je een geimpregneerde klamboe kopen. Door een klamboe boven je bed te hangen kunnen er ’s nachts geen muggen bij je komen en kunnen je daarom ook niet prikken. Zo helpt een klamboe om de laatste muggen van je af te houden.