Moeten overheadpoorten verplicht gekeurd worden? 078/484996

Voor veel ondernemers is het niet duidelijk over overheadpoorten verlicht gekeurd moeten worden. Om antwoord te geven op de vraag die veel ondernemers hebben, is het antwoord ja.  Overheadpoorten worden door veel firma’s gebruikt als toegangsweg voor personen, goederen en voertuigen. Om ervoor te zorgen dat de poorten goed blijven functioneren is het belangrijk dat ze goed worden onderhouden en gekeurd. Echter, is het wettelijk verplicht om de overheaddeuren te laten keuren? Het antwoord op deze vraag is ja. Volgens de NEN-normen en de arbodienst moeten industriepoorten en docksystemen jaarlijks worden gekeurd of ze voldoen aan de vooraf opgestelde normen. De keuring van de overhead moet worden uitgevoerd door een VCA-gecertificeerde technieker. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. De technieker gaat de checklist langst om te controleren of de poort voldoet aan de wettelijke eisen. De VCA-gercertificeerde technieker voert te werkzaamheden uit op een veilige manier voor het personeel, poort en zichzelf. Er wordt een veilige werkomgeving gecreëerd om eventuele ongevallen te voorkomen.

Waarom moet u kiezen voor ROMASS Business?

ROMASS is al ruime tijd de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en types overheadpoorten. De techniekers zorgen ervoor dat de poorten goed blijven functioneren. Ze worden jaarlijks bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste poorttypes en technieken. Zo hoeft u geen zorgen te maken dat wij uw type overheadpoort niet kunnen herstellen of keuren.

Het jaarlijks laten keuren van uw overheadpoorten is niet alleen wettelijk verplicht maar levert een aantal voordelen op. Wanneer een overheadpoort jaarlijks wordt gekeurd wordt de levensduur van de poort verlengd. Tevens wordt de kans op eventuele storingen verkleind.

Wat zijn de voordelen van jaarlijks onderhoud en controle overheadpoorten

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om overheadpoorten en laad en lossystemen te keuren en onderhouden door een gecertificeerde technieker levert het ook een aantal voordelen voor uw firma op. Allereerst zorgt jaarlijks onderhoud ervoor dat de kans op een interventie wordt verkleind waardoor uw bedrijfsprocessen minder in gevaar komen. Als tweede voordeel zorgt jaarlijks onderhoud en keuring voor een kostenbesparing. Door poorten regelmatig na te laten kijken zullen er minder dure interventies optreden waardoor de kosten om uw overheadpoort te herstellen verminderen. Als laatste voordeel zorgt jaarlijks onderhoud ervoor dat de levensduur van uw poort wordt verlengd.

Wilt u uw overheadpoort laten keuren en onderhouden door een van de ervaren techniekers van ROMASS? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 078/484996 of u kunt een kijkje nemen op onze website www.business.romass.be.