Onderhoud roldeuren volgens de wettelijke eisen

Voor veel bedrijven zijn roldeuren een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen. Wanneer een roldeur niet goed meer functioneert kan dit gevolgen hebben voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen. Om de kans hierop te verkleinen adviseren we onderhoud aan roldeuren jaarlijks te laten uitvoeren door een gecertificeerde monteur. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de onderdelen van een roldeur minder snel slijten waardoor de kans op een storing afneemt. ROMASS Business is een gecertificeerde onderneming die alle merken en typen bedrijfsdeuren kan onderhouden en repareren.

Onderhoud roldeuren

Bij ROMASS Business bestaat onderhoud uit het controleren, smeren en eventueel vervangen van de defecte onderdelen. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de deur gecontroleerd op basis van vooraf opgestelde punten. Deze punten zijn opgesteld op basis van de wettelijke eisen. Vanuit de Nederlandse regering is het wettelijk verplicht om bedrijfsdeuren zoals roldeuren jaarlijks te moeten keuren en onderhouden. Deze regel is ingesteld om de veiligheid van personeel, bezoekers en goederen te waarborgen. Wanneer bedrijven hier niet aan houden kunnen de deuren afgekeurd worden en mag je ze niet meer in gebruikt nemen.

Een aantal onderdelen die tijdens de onderhoudsbeurt worden gecontroleerd zijn:

  • Motor
  • Deurblad binnenzijde/buitenzijde
  • Vensters
  • Loopwielen
  • Bodem/toprubber
  • Elektrische bekabeling
  • Veerbreukbeveiliging

Wanneer een van deze onderdelen niet voldoen aan de wettelijke eisen mag de roldeur niet goed worden gekeurd totdat deze onderdelen zijn gemaakt of vervangen. Onze monteurs beschikken ieder over een eigen servicebus met een voorraad van reserveonderdelen van alle merken en typen deuren. Zo kunnen ze direct op locatie onderdelen vervangen als ze niet voldoen aan de wettelijke eisen. De klanten van ROMASS Business hebben daarom geen last van lange wachttijden en zijn ervan verzekerd dat hun roldeuren goed blijven functioneren.

Onderhoudscontract afsluiten

Heeft u roldeuren en wilt u ROMASS Business inschakelen om deze te onderhouden? Dan kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor de jaarlijkse keuring en onderhoudsbeurt. Wanneer u een serviceovereenkomst afsluit bij ROMASS Business kunt u ook gebruik maken van onze 24/7 storingsdienst. In geval van kritische storingen staat er binnen 2 uur een monteur op locatie om uw roldeuren te repareren. Via onze website kan je een offerte aanvragen voor een contract. Een van onze medewerkers neemt contact om een aantal gegevens door te nemen. Hierna ontvangt u een offerte die u online kunt accorderen.

Voor meer informatie over onze diensten kunt u een kijkje nemen op onze website of telefonisch contact opnemen. Wij zijn bereikbaar op 03/8080702