Online klanten werven

Tegenwoordig heeft bijna iedere organisatie een eigen website. Je kan ook eigenlijk niet meer anders, omdat alles nu online gebeurt. De afgelopen jaren is het internetgebruik onwijs toegenomen, en het is als bedrijf dus ook verstandig om hier slim op in te spelen. Online vindbaarheid is erg belangrijk om te zien te zijn voor jouw bestaande of nieuwe klanten. Wanneer je een website hebt is het ook belangrijk om deze verstandig in te zetten. Er zijn immers genoeg bedrijven die wel een website hebben, maar die geen succes hebben met het online werven van klanten.

 

Ook zijn er veel bedrijven die wel in het bovenstaande slagen. Zij weten dat een geïntegreerde aanpak zorgt voor een doorlopende stroom van nieuwe klanten. Zij steken dan ook voldoende aandacht in de drie hoofdaspecten bekendheid, vertrouwen en conversie. De reden dat veel organisaties nog geen online succes boeken is omdat zij zich enkel focussen op een paar deelaspecten in plaats van allemaal. Als organisatie is dit niet slim, want je doel is natuurlijk om uiteindelijk zo veel mogelijk nieuwe klanten te werven.

 

Een makkelijke manier om meer klanten te trekken, is door zelf wat weg te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beschikbaar stellen van kennis, het uitdelen van samples van producten die je verkoopt of het houden van een gratis lezing. Op deze manier creeer je positieve betrokkenheid en vertrouwen in jouw bedrijf. Mensen maken zo kennis met jouw product of dienst en wanneer dit ze bevalt, is de kans groot dat ze blijven hangen.

Nog iets wat je in kunt zetten om meer naamsbekendheid te genereren is zoekmachineoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat mensen jouw website makkelijker kunnen vinden op het internet. Je online zichtbaarheid is verbeterd en mensen hoeven niet meer erg te zoeken om je te vinden. Tot slot is het belangrijk om je aanbod concreet te maken. Dit is iets waar het vooral in de dienstverlenende sector nog wel eens fout gaat.