Populaire sporten in Nederland

Wanneer je een sport gaat beoefenen heb je hier de nodige materialen voor nodig. Hierom ga ik voor jullie op een rijtje zetten wat de populairdere sporten zijn in Nederland en welke attributen je hier voor nodig hebt. De sporten en de spullen variëren en op deze manier heb je een checklist voor je benodigdheden. De producten zijn niet alleen verschillend, het verschild ook duidelijk per prijs.

Hockey
Hockey beoefen je met een hockey stick. Een hockeystick is dus verplicht om te gaan hockeyen. Voor hockey heb je niet heel veel nodig. Naast de hockey stick heb je een paar kunstgras schoenen nodig die voor de nodige grip moeten zorgen. Een paar schoenen voor hockey kosten ongeveer net zoveel als normale schoenen, variërend van 50 tot 200 euro. Een hockey stick daarin tegen kan variëren van 20 tot 300 euro. Dit is allemaal afhankelijk van kwaliteit.

Voetbal
Voor voetbal heb je maar twee essentiële dingen nodig. Dit zijn voetbal schoenen en scheenbeschermers. Voetbal schoenen moeten voorzien zijn van noppen en mogen niet in alle gevallen van staal zijn. De scheenbeschermers zijn verplicht en voor je eigen veiligheid. Naast de verplichte benodigdheden kan je je arsenaal aan attributen uitbreiden met bijvoorbeeld bandjes die de scheenbeschermers op hun plek houden.

Tennis
Je kan geen tennis spelen zonder tennisracket. Welk tennisracket je gebruikt is afhankelijk van je speelstijl en je ervaring. Omdat je met tennis op verschillende soorten ondergrond speelt is het belangrijk om er voor te zorgen dat je de juiste k swiss tennisschoenen hebt. Je kan voor jezelf extra’s kopen zoals een zweetbandje of een pet om de zon uit je ogen te houden.

De sportschool
In de sportschool kun je heel veel verschillende sporten doen. Je kan hardlopen op de loopband, gewichtheffen of spinnen. In de sportschool heb je genoeg aan een paar schone schoenen en een trainingsbroek of sportbroek.