Rolluik herstellen of vervangen?

Heeft uw rolluik al enige tijd problemen en functioneert het rolluik niet meer naar uw wensen? Dan is het wellicht verstandig om te denken aan het herstellen van uw rolluik of eventueel vervangen van uw rolluik. Afhankelijk van het defect en de leeftijd van uw rolluik kunt u ervoor kiezen voor een herstelling of een compleet nieuw rolluik. Maar met welke kosten moet u rekening houden wanneer u kiest voor een rolluik herstelling of voor een compleet nieuw rolluik. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met welke kosten u rekening moet houden in beide gevallen.

Rolluik herstelling

Het is lastig om in te schatten hoelang onderdelen van een rolluik mee kunnen gaan. De levensduur van een rolluik en de verschillende onderdelen is volledig afhankelijk van de intensiteit van het gebruiken van een rolluik, hoe het rolluik wordt onderhouden en hoe zwaar uw rolluik is. Wanneer het rolluik intensief wordt gebruik slijten de onderdelen sneller waardoor er eerder problemen kunnen ontstaan. Hierbij kunt u denken aan een versleten motor, ophangveren die zijn afgebroken of de lamellen die zijn versleten. Uit ervaring blijkt dat een rolluik jonger dan 15 jaar de moeite waard is om deze nog te laten herstellen. Voordat u een erkend rolluiken bedrijf inschakelt is het belangrijk dat u eerst kijkt of er onderdelen eventueel nog onder de garantie vallen. Wanneer uw rolluik niet meer onder garantie valt moet u rekening houden met de volgende kosten bij een herstelling:

  • Voorrijkosten
  • Arbeidstarief van de technieker
  • Materiaalkosten voor het vervangen van de defecte onderdelen

Rolluik vervangen

Zijn uw rolluik dusdanig beschadigd dat ze niet meer voldoen aan uw eisen of is de schade te groot om ze nog te herstellen. Dan adviseren we om een nieuw rolluik aan te schaffen. Soms bent u voordeliger uit om een compleet nieuw rolluik aan te schaffen dan een rolluik te laten herstellen. Bij het aanschaffen van een nieuw rolluik moet u goed nadenken of u een kunststof of aluminium rolluik wilt of een handbediend rolluik of een elektrisch rolluik. Daarnaast zijn er nog een aantal vaste kosten waarbij u rekening moet houden met het vervangen van uw oude rolluik.

  • compleet rolluik
  • Bediening van het rolluik. Hierbij kunt u denken aan handzender voor elektrische bediening
  • Demontage van het oude rolluik
  • Montage van het nieuwe rolluik
  • Voorrijkosten

Erkend rolluiken firma

Overweegt u om een herstelling uit te laten voeren aan uw elektrisch rolluik? Dan kunt u contact opnemen met ROMASS BVBA. ROMASS is al ruim 20 jaar vakspecialist in het herstellen van alle merken en typen rolluiken in heel Belgiƫ. De techniekers hebben de meeste onderdelen bij in hun servicebus, waardoor 95% van de problemen direct op locatie opgelost kunnen worden. Meer informatie over de diensten van ROMASS kunt u terug vinden op hun website.