Salarisadministratie en andere zaken

De salarisverwerking kost binnen ieder bedrijf veel tijd en moeite. Het is niet vreemd dat er in ieder groot bedrijf mensen actief zijn die erop letten dat ieder personeelslid op tijd en genoeg geld gestort krijgt. Dat is in het kort waar de salarisverwerking over gaat, maar zo simpel is het meestal nog niet. Zeker niet als er met bepaalde bonusregelingen gewerkt worden of als werknemers iedere week hun eigen tijd indelen, dan is een goede en vooral werkende administratie een must voor ieder bedrijf.

Je kunt er als bedrijf voor kiezen om de gehele salarisadministratie uit te besteden aan een daarop gerichte organisatie, maar dat is vaak een dure oplossing. Het kan allereerst verstandig zijn om een consultant HR in te schakelen. Zo’n consultant is erin gespecialiseerd en kent verschillende manieren waarop u de administratie vorm zou kunnen geven binnen het bedrijf. Ieder bedrijf is namelijk weer anders en voor ieder bedrijf is er daarom een passend advies nodig. Een dergelijke consultant is er vaak niet alleen om advies te geven, maar zou ook een gedeelte van de taken uit handen kunnen nemen, zoals het contact met een organisatie die u van de juiste software voorziet. Zo is deze tussenpersoon het ideale verlengstuk van ieder bedrijf.

Kiest u bijvoorbeeld in samenspraak met de consultant voor Raet Youforce, dan is er ook employee self service mogelijk. Zo kan de werknemer veel zelf doen, wat anders op het bord van een HR-manager was gekomen. Ook bestaat er self service voor de werkgevers, zogenaamde employer self service (let op het verschil). In samenspraak met de consultant kiest u wat het beste binnen uw bedrijf past. Het is het waard dit goed uit te zoeken, omdat het een hoop werk, tijd en administratieve rompslomp bespaart. Het is dus een goede zet eens uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.