Samsung Galaxy S7: de beste accessoires voor een betere Smartphone-ervaring

De Samsung Galaxy S7 is als smartphone een waar technisch hoogstandje. Zijn kwaliteiten en gebruiksvriendelijkheid maken dit toestel zo populair. Hoewel een smartphone natuurlijk essentieel is, zijn er ook accessoires die nodig zijn om een handig en duurzaam gebruik te garanderen. Zo zijn Samsung Galaxy S7 kabels onmisbaar voor zowel het opladen van de batterij of het overzetten van bestanden. Er zijn heel wat aansluitingskabels en accessoires voor de Samsung Galaxy S7 met elk hun eigen kwaliteiten, en een overzicht van de mogelijkheden is hier dan ook op zijn plaats. Een Samsung Galaxy S7 kan immers niet zonder.

 

samsung

Opladers

Een essentieel onderdeel is natuurlijk de oplader van een Samsung Galaxy S7, die zowel duurzaam als stevig moet zijn en een efficiënte oplading van het toestel moet verzekeren. Zo is een draadloze oplader met Micro USB B Female aansluiting ideaal om de smartphone snel op te laden dankzij een laadstroom van 700 -800 mA. Dergelijke opladers voor de Samsung Galaxy S7 zijn in verschillende kleuren te vinden, en sommige varianten hebben een tweede USB Micro B Male aansluiting.

USB kabels

Om bestanden van de Samsung Galaxy S7 naar andere toestellen over te kunnen zetten, is een USB-kabel van onmiskenbaar belang. De kwaliteit van een dergelijke kabel bepaalt de snelheid waarmee foto’s, video’s en andere overgeplaatst kunnen worden. Een 2.0 High Speed USB kabel voor de Samsung Galaxy S7 met zowel een Male als Female Micro aansluiting – is dan ook ideaal. Ook kabels met kruissnoer, haakse aansluitingen of extra platte kabels zijn erg handig, net zoals types met een ferrietkern voor een maximale laadstroom. Vervolgens zijn er ook types met een aansluiting die bruikbaar is van twee kanten, wat zorgt voor een nog eenvoudiger verbindingsstuk tussen Samsung Galaxy S7 en bijvoorbeeld pc.

USB-laders

Nog handiger en vernieuwender dan een USB-kabel voor de Samsung Galaxy S7 die kwaliteit levert, is een USB-kabel die naast het overzetten van bestanden ook gebruikt kan woorden om het toestel op te laden. Dat is precies wat een USB-lader doet: een non-original USB-lader met twee aansluitingen (male en female), een uitgangsspanning van 5 Volt en een uitgaande stroom van 100 mA biedt een optimale verbinding tussen de smartphone en andere toestellen – voor zowel file transfer als opladen.

Een Dual USB-thuislader biedt dan weer iets extra dankzij twee USB-poorten (waarvan één met een uitgaansstroom van 2100 mA), waardoor multitasken met een Samsung Galaxy S7 geen probleem is. Voor wie nog een stap verder wil gaan voldoet een lader met 5 Female poorten en een maximum laadstroom van 8000 mA – verkrijgbaar in zwart of wit – zeker aan de verwachtingen.

Powerbanks
Een lege batterij van je Samsung Galaxy S7 is een vervelende zaak, en al zeker als je smartphone het onderweg begeeft. De ideale preventie tegen een dergelijke situatie is een Powerbank. Er zijn Powerbanks met tot wel 4 aansluitingen voor smartphones en 1 of twee USB uitgangen, een batterijcapaciteit tot 15000mA en een uitgang stroomsterkte van max 2100 mA, afhankelijk van het model. Daarbij bieden Powerbanks vaak extra functies – zoals een zaklamp en GSM-steun – die hem nog gebruiksvriendelijker maken.

Er zijn natuurlijk ook eenvoudige modellen die zich beperken tot de basis, maar dan wel handig zijn in gebruik en weinig plaats innemen. Ook deze modellen hebben een USB micro female ingang en uitgang, een batterijcapaciteit van 2200 mAh en een laadstroom van 1000 mA voor een snellere laadtijd. Deze types zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voor wie meerdere toestellen tegelijk wil opladen is er ook een oplossing: een Powerbank met 5 aansluitingen, een batterijcapaciteit van 11000 mAh en een laadstroom van 3100 mA – perfect om een aantal toestellen in één keer van een volle batterij te voorzien.

Zelfontspanners, autohouders en headsets
Selfies zijn een trend die de laatste jaren alleen maar populairder is geworden, en een selfiestick of zelfontspanner voor een Samsung Galaxy S7 is een handige tool om leuke foto’s mee te maken. Het merk Xccess heeft selfiesticks tot 100 cm lang, waarvan sommige modellen met Bluetooth verbinding en een 180° draaibaar opzetstuk. Een model met afstandsbediening maakt het daarbij nog eenvoudiger om leuke en kwalitatief goede foto’s te maken met je Samsung Galaxy S7 .

Dankzij een autohouder kan de Samsung Galaxy S7 voortaan ook gebruikt worden als GPS of om muziek op te zetten: een 360° draaibare houder of een houder met ingebouwd fotolijstje en een 18 centimeter lange, flexibele zwanenhals voor meer bewegingsvrijheid zorgen voor een optimale opstelling van de smartphone. Er zijn echter ook modellen met een vaste hals voor meer veiligheid en een antislip-mat om te voorkomen dat het toestel van de houder glijdt. Daarbij zijn sommige types uitgerust met een sigarettenaansteker, een extra stevige rubberen grip of een USB poort van 1000mA.

Naar muziek luisteren is nog aangenamer als het via een Samsung Galaxy S7 kan: dankzij een aangepaste headset kan dat. Samsung pakt uit met headsets met een 3.5 mm jack, een extra microfoon en een kabellengte tot 1.1 meter – verkrijgbaar in verschillende kleuren. Perfect voor wie nog meer wil genieten van muziek.

Nog meer accessoires

Naast opladers, USB-aansluitingen en Powerbanks voor de Samsung Galaxy S7 zijn er nog veel meer accessoires om een Samsung Galaxy S7 handiger te maken. Zo zorgt een waterdichte plastic smartphone tas met draagriem voor een optimale bescherming tegen vocht tot op een diepte van 3 meter. De tas is transparant en is geschikt voor smartphones tot 5.5 inch.

Meer opslagruimte is ook altijd welkom bij een Samsung Galaxy S7, en een Micro SD Geheugenkaart van 64 GB is dan ook een must-have. Het gaat om een Micro Secure Digital – Klasse 10 met een leessnelheid van 50MB/seconde en een schrijfsnelheid van 15MB/seconde.

Tenslotte is een Micro USB kabel de perfecte tool om niet enkel Smartphones, maar ook tablets, draadloze koptelefoons en camera’s op aan te sluiten: of het nu is om een Samsung Galaxy S7 op te laden of gewoon om bestanden over te zetten naar een computer, een Micro USB kabel is de oplossing.