Tevredenheid verhogen met arbeidsdeskundige

Bij sommige bedrijven is er veel ziekteverzuim en is daar zelfs last van. Ziekteverzuim is altijd nadelig voor een bedrijf omdat er veel kosten zijn als er een medewerker ziek is. Daarnaast heeft een hoog ziekteverzuim een negatieve bijsmaak omdat een hoog ziekteverzuim vervelend klinkt. Verder zijn de kosten hoog omdat er naast het doorbetalen van de medewerker ook moet worden gezorgd voor vervanging van deze medewerker.

Bij langdurige ziekte lopen de kosten voor het bedrijf nog hoger op, omdat er dan vanwege de wet van poortwachter allemaal regels zijn voor een bedrijf om de kans zo hoog mogelijk te laten zijn om mensen aan het werk te houden. Door de regels en verplichtingen in deze wet moet een bedrijf kosten maken om zo de kosten van het langer uitbetalen van de zieke medewerker te voorkomen.

Bedrijven die last hebben van een hoog ziekteverzuimpercentage willen daar heel graag snel vanaf. Het is voor bedrijven alleen erg lastig om achter de oorzaak van ziekteverzuim te komen. Een van de mogelijkheden die een bedrijf heeft bij een hoog ziekteverzuim is door de arbo dienst langs te laten komen. De arbo dienst heeft verschillende diensten die allemaal wat en hoopt met de dienst over ziekteverzuim om de werkomstandigheden te laten toenemen. Door de verbeterde werkomstandigheden is het ziekteverzuim weer naar beneden gedaan. Uiteindelijk leidt dit lagere ziekteverzuim voor een kostenbesparing voor bedrijven en tot meer tevreden medewerkers.

Naast het terugdringen van het ziekteverzuim doet de arbodienst ook andere dingen. Zo is een van de dingen van de arbodienst het controleren van bedrijven op het houden aan de veiligheidsvoorschriften. Deze controlerende rol wordt meestal niet gewaardeerd en daarmee de arbo dienst ook niet.

Voor het vragen van advies over werkomstandigheden hoef je niet per se naar de arbo dienst, maar kan je ook door arbeidsdeskundigen laten doen.