Tips voor deuren onderhoud | Waarom is deuren onderhoud belangrijk?

Veel huishoudens in Nederland zijn in het bezit van een elektrische of handbediende deur van een garage. Een garagedeur zorgt ervoor dat de toegang tot een garage geopend en gesloten kan worden. Om toegang te verlenen wordt een deur ongeveer 1000 keer per jaar geopend en gesloten. Door het intensieve gebruik van de deur is het belangrijk dat de deur regelmatig wordt nagekeken en onderhouden. Door dit regelmatig uit te laten voeren blijft de deur goed, effectief en soepel functioneren. Tevens zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat de kans op een storing of problemen met een deur wordt verkleind. Als bezitter van een deur van een garage kunt u een aantal dingen zelf doen om ervoor te zorgen dat je garagedeuren goed onderhouden blijven. Hieronder geven we een aantal tips hoe je het beste je deuren kunt onderhouden.

Reinigen van railsysteem

Door het intensief gebruik kan het zijn dat een garagedeur piepende geluiden maakt of plakkerig is geworden. Indien dit voorkomt bij je deur, is het niet aan te raden om de rails gelijk met een smeermiddel te besproeien. Voordat er een smeermiddel op wordt besproeid, is het belangrijk om de rails goed schoon te maken. Wanneer je gelijk smeermiddel op de rails aanbrengt zonder het schoon te maken, vererger je alleen het probleem. Een rails is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Voordat je het smeermiddel aanbrengt is het verstandig om de rails nog droog te maken met een doek.

Automatische opener resetten

Het kan voorkomen dat een garagedeur kortstondig sluit voordat deze automatisch wordt geopend. Of dat de deur stopt met werken voordat hij de bodem bereikt. Het kan zijn dat de motor niet goed meer werkt. Om ervoor te zorgen dat de deur weer goed open en dicht gaat kun je problemen om de automatische opener te resetten. Iedere garagedeur heeft een specifieke instructie om de opener te resetten, maar er zijn een aantal basisstappen die je tijdens het onderhoud kunt volgen.

  1. Schakel de stroom uit
  2. Wacht 10 seconden
  3. Schakel de stroom weer in.

Schoonmaken van de deur panelen

Gedurende het jaar krijgt een garagedeur veel te verduren. Hierbij kan je denken aan regen, wind, stenen of ander vuil wat tegen de deur aan kan vliegen. Het is daarom belangrijk om niet alleen de deurpanelen schoon te houden maar ook de ruimte om de deur. Om te voorkomen dat er tijdens een storm losliggend vuil tegen de deur aankomt. Een deurpaneel kan je het beste schoonmaken met een natte doek en afdrogen met een schone droge doek. Hierdoor voorkom je dat er vuil van de panelen tussen andere onderdelen terecht komt wat ervoor kan zorgen dat er onderdelen kapot gaan.

Erkend garagedeuren bedrijf

Mocht er toch onverhoopt een storing ontstaan aan je garagedeur is het belangrijk om een erkend garagedeur bedrijf in te schakelen om de storing op te lossen. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. ROMASS is een erkend reparatie bedrijf die alle merken en type garagedeuren kunnen repareren en onderhouden. De monteurs zijn gevestigd in heel Nederland waardoor er altijd een specialist in de buurt is. Mocht je liever een specialist inschakelen om je deur te onderhouden kan je ook terecht bij ROMASS.