Uitbesteden advies is betrouwbaarder

Het boerenbedrijf is voor een boer heel belangrijk. Voor een boer is zijn bedrijf zijn hele leven. De boer steekt dan ook al zijn tijd in het bedrijf en is de hele dag ermee bezig. Het bedrijf neemt zo alle tijd en aandacht van de boer op. Er is op het bedrijf altijd wel werk voor een boer. Een boer moet daarom altijd keuzes maken in de dingen waar hij tijd in steekt. Een boer is het liefste zo veel mogelijk met zijn dieren bezig en moet hij dus andere dingen laten liggen.

Zo is een boer het liefste zo weinig mogelijk bezig met papierweg. Papierwerk neemt vaak veel tijd in. Een boer is daarom het liefst zo min mogelijk bezig met papierwerk. De administratie en dergelijke zijn daarom niet zo leuk voor een boer.

Het komt dan ook niet zelden voor dat een boer minder tijd in de administratie steekt, waardoor de administratie minder goed gedaan wordt dan nodig. Dit geldt niet alleen voor de administratie, maar ook voor andere zaken als zaken die met vergunningen te maken hebben.

Soms kan het beter zijn voor een boer om dingen uit te besteden, bijvoorbeeld wanneer je zelf niet zoveel van het onderwerp afweet. Bepaalde dingen van de administratie kun je jezelf nog wel aanleren, maar als je vergunning zelf wil regelen voor het een of ander, is dat vaak moeilijk als je dat zelf moet doen omdat je daar zelf de kennis niet voor hebt en het ook veel tijd kost om deze kennis te krijgen.

Om op deze gebieden zeker te weten dat alles goed gaat is het voor een boer makkelijker om dit uit te besteden aan een expert op het gebied van vergunningen. Dit kan bijvoorbeeld bij wijsman. Wijsman geeft bijvoorbeeld advies over de stalinrichting voor boeren.