Uw garagedeur kapot? | Laat uw garagedeur maken

Als je garagedeur een defect heeft opgelopen, is het belangrijk dat je dit zo spoedig mogelijk laat repareren. Een snelle garagedeur reparatie is van belang omdat de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden wanneer niet alle onderdelen meer werken. Daarnaast kan het zijn dat de garagedeur niet goed meer sluit, waardoor je woning niet meer waterdicht is en je erg gevoelig bent voor een inbraak. In dit artikel kun je lezen wat je het beste kan doen bij welke storing.

De garagedeur maakt veel geluid bij het openen en sluiten

en krakend of piepend geluid heeft te maken met het drooglopen van de looprollen. Smeer de looprollen om het probleem te verhelpen. Zorg ervoor dat de looprollen alleen gesmeerd worden wanneer de garagedeur niet op de stroomvoorziening is aangesloten en zorg ervoor dat niemand de stroomvoorziening kan inschakelen terwijl de werkzaamheden uitgevoerd worden.

De garagedeur reageert niet op de motor

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

De veren zijn gesprongen

Wanneer een of beide veren zijn gebroken kan je de garagedeur niet meer openen of sluiten. Wij raden je in deze situatie af om de deur te forceren om te voorkomen dat het probleem erger gemaakt wordt. Schakel een monteur in om nieuwe veren te plaatsen en de deur tijdelijk te sluiten.

De deur gaat niet meer open of dicht

Een garagedeur die niet meer open of dicht gaat kan het gevolg zijn van veel verschillende storingen. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan een defecte motor, gebroken veren of kabels of dat de handzender en ontvanger niet meer op elkaar reageren. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen en op te lossen kan je een van onze monteurs inschakelen.

De kabels zijn gebroken

Kabels van garagedeuren zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de deur te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagedeur intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de deur nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een monteur in om de kabels te vervangen.

Mocht je garagedeur een van de bovenstaande storingen hebben, kun je de ervaren monteurs van ROMASS inschakelen om de garagedeur te maken. De monteurs van ROMASS zijn actief in heel Nederland, waardoor er altijd een specialist in de buurt is om het probleem op te lossen.