Uw WC verstopt? 7 tips om dit op te lossen | Loodgieter Centrale

Het kan iedereen overkomen, de wc spoelt niet meer door. Wat nu?
Wat u in ieder geval niet moet doen is de wc nog een keer proberen door te spoelen. Deze kan hierdoor namelijk overstromen waardoor u met een natte toiletvloer zit en vieze troep naar boven komt. Het is dan ook niet overbodig om keukenrol op de vloer te leggen of een doek. Dit om te voorkomen dat het water overal heen stroomt.

 1. Verwijder de verstopping met een rubber handschoen.
  Het kan altijd voor komen dat er een wc-rol of speelgoed in de wc terecht komt. Probeer dit met je handen eruit te vissen. Mocht dit niet lukken, dan kan het wel eens helpen om een ontstopper te gebruiken om de boel naar boven te krijgen.
 2. Ontstop met afwasmiddel + heet water
  Door warm water (niet kokend) van boven af in de WC te gooien kan er meer druk komen te staan op de WC waardoor deze ontstopt raakt. Het afwasmiddel wat u erin doet kan viezigheid zoals vet wegspoelen. Het water en afwasmiddel moet inwerken voor minimaal 5 minuten. Spoel na 5 minuten door en kijk of de verstopping verholpen is.
 3. Waterbestendige stofzuiger
  Met deze stofzuiger kunt u al het water uit de wc pompen. Ook een verstopping die wat dieper zit, kunt u vaak verhelpen door de stofzuigerslang wat dieper in de afvoer te houden. houd oude doeken rondom de slang om de hals goed af te sluiten en de luchtdruk te vergroten.
 4. Baksoda en azijn
  Bij sommige verstoppingen helpt het om een pak soda en vervolgens een fles azijn in de wc leeg te gooien, Dit resulteert in een chemische reactie en schuim. Laag het wat minuten inwerken en gooi er dan een emmer warm water in. Hierna is het nodig om de wc minimaal 8 uur in te laten werken. Na deze tijd inwerken kunt u proberen om de wc door te spoelen.
 5. Ontstoppingsmiddel
  Dit is slecht voor het milieu dus niet bevorderlijk. Het is daarom beter om bovenstaande manieren te proberen.
 6. Loodgieter
  Het is altijd mogelijk om een loodgieter te bellen. Dit zijn bovendien de specialisten die er al snel achter komen waar de verstopping zit en hoe deze het snelst opgelost kan worden. Er zijn diverse loodgieters die er met spoed 24/7 bij kunnen zijn.

Copyright ┬ę 2016. Alle rechten voorbehouden Loodgieter Centrale