Vakantie eilanden van Spanje.

Spanje is een zeer gewilde vakantiebestemming voor veel mensen. Zo zijn er in Spanje jaarlijks duizenden toeristen te vinden van Nederlandse afkomst, maar ook van Engelse, Duitse en Franse afkomst. Hoewel veel mensen toch kiezen om hun vakantie door te brengen op het vasteland van Spanje, echter heeft Spanje ook mooie vakantie eilanden.

In dit artikel komen de vier eilanden aan bod, die zeer in trek zijn bij de toeristen en die zeker een bezoekje waard zijn. Om meteen van start te gaan, staat op de vierde plaats het eiland van Gran Canaria. Het eiland staat bekend om haar gezellige drukte waar men op vakantie vaak naar op zoek is. In Gran Canaria hoeft u zich nooit te vervelen, aangezien er veel activiteiten zijn waar u aan deel kunt nemen. Zo kunt u schildpadden aaien, terwijl u de onderwaterwereld van het eiland ontdekt. Of u kunt gezellig met een bootje om het eiland varen of het huis van Cristoffel Columbus bezoeken dat is omgetoverd in een museum ter ere van hem.

Op de derde plaats staat het prachtige eiland van Mallorca. Mallorca staat ook wel bekend als het eiland waar verveling niet bestaat. Het eiland heeft deze bijnaam te danken aan de vele activiteiten die er te doen zijn. Zo kan men onder andere sporten, zwemmen, golfen, winkelen en uitgaan. Er is dus voor iedereen, jong of oud, genoeg te doen. Het eiland heeft ook een prachtig landschap dat u kunt bewonderen terwijl u een wandeling in de natuur maakt of terwijl u een ritje maakt op een paard of kameel.

Op de tweede plaats staat het eiland van Tenerife, ook wel bekend als het eiland der vele aspecten. Uiteraard kunt u op Tenerife van alles doen in de zomermaanden, maar wist u al dat u tijdens de wintermaanden ook goed kunt vertoeven op het eiland. Tenerife viert namelijk ook carnaval en het carnaval staat bekend als de een-na-grootste carnavalsviering van de wereld. Er worden tijdens het carnaval, voor enkele dagen, aan een stuk door knallende feesten en prachtige optochten gehouden. Tijdens deze carnavalsviering zult u enorm veel lachwekkende en prachtige kostuums, slingers, opwindende maskerades en confetti zien, terwijl u aan het genieten (en misschien zelfs wel aan het dansen bent) op de gezellige muziek.

Op de eerste plaats staat uiteraard het ‘party eiland’ Ibiza. Dit is voornamelijk een vakantiebestemming voor de jongere generaties die wel van een feestje houden. Éen van de dingen waar de meeste mensen voor afreizen naar dit eiland is dus ook om in Ibiza uitgaan.