Veelgemaakte fouten bij schoonmaken

Schoonmaken is een ding dat iedere week gebeurt in ieder huis houden. Iedereen moet wel eens iets schoonmaken, of je het nou leuk vindt of niet, schoonmaken moet gewoon gebeuren. Je kan het ook een hele tijd niet doen, en dan op een gegeven moment doen, maar dan loop je tegen een oneindig grote klus aan. In het gemiddelde huishouden wordt ongeveer 2 tot 3 keer per week schoon gemaakt. De badkamer en keuken zijn de plekken die het meest schoongemaakt worden. Voegen schoonmaken is daarbij de meest vervelende klus en dan vooral de badkamer voegen.

Tijdens het schoonmaken worden er ook veel fouten gemaakt. Dit zijn dingen die mensen snel over het hoofd zien of vergeten of er helemaal niet over na denken. Een goed voorbeeld is het vervangen van de dweil. Deze wordt onwijs snel vies maar wordt nooit goed schoongemaakt of vervangen. Hieronder lees je nog meer fouten die tijdens schoonmaken worden gemaakt.

Ramen schoonmaken in de zon
Wanneer het donker is zie je niet hoe vies de ramen zijn, pas als de zon schijnt zal je al het vuil zien op de ramen en dan wil je ze graag schoon maken. Toch is dit niet verstandig. Door het zonlicht zal het water met schoonmaakreiniger sneller opdrogen op de ramen waardoor je juiste lelijke vlekken en strepen op de ramen krijgt.

Stofzuigerzak vervangen als die vol zit
Vervang jij je stofzuiger zak zodra je merkt dat hij bijna vol is. Dan ben je eigenlijk al te laat. De meeste stofzuigers verliezen al zuigkracht als de zak voor twee derde vol zit. Dan moet je hem al vervangen, daarbij komt ook nog eens dat etensresten na enige tijd gaan schimmelen in de stofzuigerzak.

Gebruik geen rubberen handschoenen of strooi er bloem in
Natuurlijk beschermen handschoenen je tegen bacteriën maar tijdens het schoonmaken zal je door deze handschoenen gaan zweten en dan ontstaan er alsnog bacteriën. Was je handen na het schoonmaken gewoon goed en dan kan je niets overkomen.