Veilig verkeer

De infrastructuur van Nederland is één van de beste ter wereld. De verkeersregels zijn goed geregeld en bijna iedereen houdt zich er aan. Op het moment dat deze dingen goed zijn ga je als maatschappij kijken naar de extra’s. Waar liggen de zwakke punten en waar kan het nog veilig zijn vragen die naar boven komen.

Voor fietsers is de gevaarlijkste plek vaak de dode hoek van grote voertuigen zoals een vrachtwagen. Nu staat er op de vrachtwagen zelf al vaak de tekst dat de dodehoek gevaarlijk is Hier komt nog bij dat dit vaak ook kinderen geleerd wordt op basisscholen. Maar het is natuurlijk niet altijd eerlijk om de verantwoordelijkheid bij de fietser te leggen. Vier ogen zien meer dan twee en daarom moeten ook vrachtwagens van achteruitrij cameras worden voorzien. Hierdoor zal de bestuurder van de vrachtwagen zelf grip hebben op dat wat er om de vrachtwagen heen gebeurt. De vrachtwagen chauffeur zal aansprakelijk worden gesteld op het moment dat hij een ongeluk veroorzaakt met een fietsen en nu heeft hij er zelf ook meer invloed op. Vergis u niet, op het moment dat een vrachtwagen een ongeluk maakt met een fietser kan dit ernstige gevolgen hebben voor de fietser. De vrachtwagen chauffeur zal waarschijnlijk in de eerste instantie niet eens merken dat er iets gebeurt buiten de vrachtwagen. Een vrachtwagen heeft namelijk dusdanig veel power dat het niet vaart zal minderen of maar een enkele vorm van reactie zal geven op het moment dat het in contact komt met een fiets. Heel veel vrachtwagens hebben al systemen die voetgangers detecteren. Op het moment dat ze zacht rijden en er een voetganger voor de vrachtwagen komt zal de vrachtwagen automatisch stoppen.

Het Nederlandse verkeer is ontzettend veilig. Toch gaat de Achteruitrijcamera waarschijnlijk ngo de puntjes op de i zetten in de toekomst.