Weer terug op de arbeidsmarkt

Toen ik eenmaal wist dat mijn contract niet verlengt zou worden bij mijn huidige baas en werk ben ik meteen verder gaan zoeken. Een bezige bij als ik is niet zo heel erg goed in stilzitten. Daarnaast zat ik ook niet zo te wachten op alle rompslomp en sollicitatieverplichtingen die komen kijken bij het aanvragen van een uitkering. Dus meteen maar weer in het zadel en aan het sollicitieren geslagen. Via internet kwam ik bij LaDress een vacature tegen. Zij hebben een webshop waarin zij verschillende dames jurken verkopen. Nou ben ik niet echt een meisjes-meisje, maar misschien was dat wel wat ze nodig hadden. Iemand met een frisse blik op de zaak en de site. En dat kon ik ze wel bieden. Niet al te lang na mijn sollicitatiebrief werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Dan is natuurlijk de vraag. Ga je gewoon voor jezelf. Of kies je er toch voor om enigzins in de stijl van het bedrijf te gaan en voor een jurk te kiezen. Ik besloot om er ergens tussenin te gaan zitten en een rok aan te trekken met een nette blouse. Maar wel de hoogste stiletto’s die ik had erbij aan te trekken. Kennelijk werd mijn kledingkeuze en de manier waarop ik me in het gesprek heb opgesteld gewaardeerd, want 3 dagen later mocht ik terugkomen voor een tweede gesprek. En zo kwam het dat toen mijn contract bij het ene bedrijf af liep, ik alweer aan het werk kon bij het volgende bedrijf. En ik heb me zelden ergens zo op mijn plek gevoeld als daar.