Wil je tekstschrijver worden? Hier zijn een aantal tips

Er is veel vraag naar tekstschrijvers, overweeg jij seo tekstschrijver te worden, hier zijn een aantal tips. Tekstschrijven is niet voor iedereen, ga voor jezelf na of het iets is dat bij jou past. Ben je klaar om tekstschrijver te worden?

 

Woorden vinden om jezelf uit te drukken

Ga voor jezelf na of je makkelijk uit je woorden komt. Heb je in je studietijd of op werk scripties of rapporten moeten schrijven, hoe ging dit je af? Moet je lang nadenken over een zin, of kom je makkelijk uit je woorden. Voel je je prettig bij het schrijven van (lange) teksten of vermijd je schrijven liever? Als je overweegt tekstschrijver te worden, is het belangrijk voor jezelf na te gaan hoe schrijven je afgaat en veel belangrijker, of je schrijven wel leuk vindt.

 

Woordenschat en grammatica

Dit ligt voor de hand, maar ga voor jezelf na hoe je woordenschat en grammatica zijn. We hebben allemaal leren schrijven op de basisschool, maar het kan best zijn je grammaticale kennis wat is weggezakt in de loop der jaren. Als je zelf geen idee hebt of je grammatica goed is, vraag dan feedback aan collega’s of vrienden, mensen met wie je regelmatig mailt of ander schriftelijk contact hebt. Vraag hoe zij jouw woordenschat en grammaticale kennis ervaren. Beide moeten op orde zijn als je tekstschrijver wilt worden.

 

Discipline

Als je overweegt tekstschrijver te worden, moet je voor jezelf nagaan of je de discipline hebt om deadlines te halen. Tekstschrijvers werken vaak als freelancer aan verschillende opdrachten. Dit houdt in dat er geen baas is die jou vertelt wanneer je wat moet doen. Het kan best zijn dat je geen zin hebt om te werken, of dat er belangrijke dingen tussenkomen. Jij moet je eigen planning maken en de discipline hebben op tijd te beginnen met een opdracht.

 

Ga voor jezelf na of tekstschrijver worden bij je past

Tekstschrijver worden lijkt leuk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ga voor jezelf na of je je makkelijk uit drukt in woorden, of jouw woordenschat en grammaticale kennis op niveau zijn, of je de discipline hebt voor jezelf te werken en nog belangrijker, of het je leuk lijkt teksten te schrijven. Ga voor jezelf na of tekstschrijver worden bij je past.