Blij met een rechte kaak

Sommige mensen hebben last van een afwijkende kaakstand. Een afwijkende kaakstand kan erg vervelend zijn omdat het minder mooi staat dan een normale kaak. Een afwijkende kaakstand heeft dus een psychisch en sociaal aspect. Verder kan een afwijkende kaakstand voor grote problemen zorgen tijdens het eten of gewoon de hele dag. Een afwijkende kaakstand kan heel veel andere kwalen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan kaakgewrichtsklachten (met pijn), een aangetast kaakgewricht, geen verhouding tussen de boven en onderkaak, een terug liggende onderkaak, een vooruitstekende onderkaak, een open beet, geen normale lipsluiting, een gummy smile en weinig of veel kin. Dit zijn stuk voor stuk klachten die je graag wilt voorkomen.

Als je er last van hebt is het zaak om zo snel mogelijk te zorgen dat jouw kaak weer normaal gaat functioneren. Zeker als je nog jong bent. Bij kinderen is het nog mogelijk om met orthodontische technieken een kaak weer in verhouding te maken, maar ouderen groeien niet meer dus kan een kaak ook niet meer recht groeien. Volwassen mensen moeten dan ook altijd een chirurgische kaakcorrectie als ze een rechte kaak willen. Een beugel volwassene kan wel, maar dan hoeft er niet een heel bot te worden verplaatst.

Als je als volwassene graag wilt dat je kaak weer recht komt te staan is het dus verstandig om een kaakcorrectie te laten doen. En een rechte kaak is goed omdat je dan minder kans hebt op bijkomende klachten. De behandeling om je kaak recht te laten zetten duurt ongeveer anderhalf jaar. Ongeveer een jaar van de anderhalf jaar is voorbehandeling. Na de operatie is er nog ongeveer een half jaar nabehandeling. Bij veel klinieken duurt de hele behandeling vaak twee jaar maar bij Orfeo is het mogelijk om de behandeling sneller te doen en dat heeft geen invloed op de kwaliteit van de behandeling.