Met plezier uitbesteden

De bouwsector is voor een ondernemer een lastigere sector dan andere sectoren, omdat er in deze sector relatief veel regels zijn. Aangezien regels de bedrijfsvoering van een bedrijf dikwijls beperken, is het beter voor de ondernemer dat er zo min mogelijk regels zijn.

In de bouwsector is er naast de normale wetgeving, die voor elk bedrijf hetzelfde is, ook alle regels van de CAO. De CAO-bouw maakt dat de bouw sector een erg lastige sector is om in te werken. Een deel van de regels had er helemaal niet mogelijk zijn omdat dat deel beperkend is voor de bedrijfsvoering. De vele regels maken het erg lastig voor een ondernemer om zijn bedrijf te runnen en zouden daarom ingekort moeten worden.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken kan je de dingen waar je zelf niet zoveel verstand van hebt uitbesteden. Zo kan een administratiekantoor het deel van de administratie waar je zelf niet zoveel vanaf weet uitbesteden. Ook kunnen juridische zaken worden uitbesteed aan iemand die daar veel vanaf weet. Verder kunnen alle dingen die met het personeel te maken hebben, worden uitbesteed aan een consultant HR.

Het administratiekantoor neemt nu alle dingen die zijn sneller kunnen en alle dingen die zijn beter kunnen over. Een goede afweging in welke dingen je gaat uitbesteden zorgt ervoor dat de administratie goedkoper kan dan eerst. Hetzelfde kan je doen moet alle juridische zaken en met alle zaken die met het personeel te maken hebben. Als je tijdens het zoeken naar iemand waar je dat aan kan uitbesteden goed oplet of zij aansluiten bij wat jij wil, ben je maar een keer tijd kwijt aan het uitbesteden en heb je daarna alleen maar voordeel. Door alles zo uit te besteden, bespaar je niet alleen tijd en geld, maar houdt je als ondernemer meer tijd over om ondernemer te zijn.