Moderne fiets kopen en de oudste fietsen

Wilt u toevallig een fiets kopen? een fiets kopen doet u natuurlijk bij Atlas Fietsen. Op  de website van Atlas Fietsen kunt u het gehele assortiment van deze aanbieder op uw gemak bekijken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de geschiedenis van de fiets en de ontwikkelingen die de fiets in de  loop der jaren heeft meegemaakt.

De oudste fiets 

De alleroudste fiets stamt uit het jaar 1790. Dit was geen traditionele fiets maar een zogeheten loopfiets. De twee wielen van de fiets waren aan elkaar verbonden waardoor het niet mogelijk was om te sturen met deze fiets. Baron Karl von Drais probeerde deze loopfiets te verbeteren. Hij maakte een fiets bestaande uit een houten frame, houten wielen en een eenvoudig zadel. Deze fiets bevatte ook een stuur en een rem op het achterwiel. De loopfiets had nog geen trappers. De rijder moest namelijk voortbewegen door zichzelf af te zetten met de voeten.  Het was best lastig om jezelf te balanceren op deze fiets. Dit werd best vervelend bevonden door de rijders van de fiets omdat het lastig was om jezelf te balanceren op de fiets.

Modernere fiets

De ontwikkelingen omtrent de feiten gingen steeds sneller. De fiets ging na verloop van tijd ook trappen bevatten. Deze werden gemonteerd aan het voorwiel. De trappers werkten toen nog niet door middel van een kettingconstructie waardoor de snelheid door middel van het wiel beperkt was. De snelheid waarmee de fiets kont voortbewegen was namelijk afhankelijk van de grote van het wiel. Naar aanleiding daarvan zijn een aantal fietsen ontwikkeld. De hoge bi is een fiets die in deze periode is ontwikkelt en zich laat kenmerken door het enorm grote voorwiel. Naarmate de ketting constructies verder werden ontwikkelt werd het voorwiel weer kleiner van formaat.