Shisha is niet meer weg te denken

De waterpijp of ook wel shisha (Arabisch) genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit India. Ook in het Midden-Oosten is het een populaire traditie. Overgewaaid van het Aziatische continent komt het als alternatief voor het roken van ‘normale’ tabak ook bij ons in Nederland voor. De shisha tabak kenmerkt zich door een verschil in lengte en mate van vochtigheid. Daarnaast wordt het shisha tabak niet echt verbrand, maar zorgt verhitting voor de kenmerkende shisha damp.

 

Populair onder jongeren

Het wordt hier veel gedaan in daarvoor ingerichte restaurants en cafés, de zogenaamde shishalounges. Ook buiten op straat en in het park is het niet meer ongewoon dat je een groepje jongeren rondom een waterpijp ziet. De zoete smaak van shisha is verleidelijk lekker en daarom erg populair bij de jongere generatie. Niet alleen de smaak, maar ook de gezellige walm van rook die voortkomt uit een waterpijp, zorgt voor een gezellige en ongedwongen sfeer. Door de populariteit van shisha onder jongeren zijn er bijzonder veel verschillende soorten shisha op de markt gekomen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

 

Zoete smaak van shisha

Shisha smaken worden zodoende aangeboden in alle geuren en kleuren. Verschillende fruitsoorten zoals banaan, appel en kers, maar ook smaken als chocolade en ice shock. Wie voor uitdagende en vernieuwende shisha smaken kiest, kan zomaar eens verrast worden. Ook de variatie in de waterpijp zelf is groot. Zo kun je kiezen uit verschillende groottes en zijn er tal van accessoires. Kies voor de gezelligheid een waterpijp met vier slangen, zodat je vrienden ook mee kunnen genieten. Voor een ieder is er wel een waterpijp die aansluit bij zijn of haar wensen en budget. Ga je shisha kopen, let dan op het verschil tussen traditionele en moderne shishamerken. Ook kun je kiezen uit tal van verschillende designs, opzetstukken, het land van herkomst en of de shisha met de machine of hand gemaakt is.