4 redenen om voor een B&B in Buurse te kiezen

Een nachtje, weekend of een midweek weg met je geliefde of gezin. Wanneer je de drukke hotels wilt vermijden kies je al snel voor een bed and breakfast. De meeste B&B’s liggen in een natuurgebied of middenin de stad. Afhankelijk wat je wil kun je kiezen voor rustig of druk en toeristisch. Als je op zoek bent naar een rustig gelegen B&B dan is Buurse [Twente, Haaksbergen] een uitstekende plek.

In dit blog geven wij 5 redenen waarom jij zou moeten kiezen voor een B&B in Buurse. Het is een plaatsje in de Gemeente Haaksbergen, middenin de Twentse natuur en gelegen aan de Duitse grens. Het is een kerkdorp in Twente met ongeveer 1500 inwoners.

1. Wandelen en fietsen in de Twentse natuurgebieden

Rustig wandelen en fietsen in de bossen en in het open landschap. Buurse kent een rustig natuurgebied dat bij uitstek geschikt is voor verschillende activiteiten. Het Twentse natuurgebied ‘Het Witte Veen’ is gekenmerkt door het coulisselandschap. Het wonder van Twente vind je in Buurse! Het kent bijzondere vlonderpaden maar ook ruige graslanden, poelen heide en bos. Vanuit je B&B in Buurse kun je ook naar de naastgelegen natuurgebieden lopen of fietsen waaronder het Buurserzand, het Haaksbergerveen en het Lankheet.

2. Toeristische attracties in omliggende dorpen van de B&B in Buurse

Omliggende dorpen en steden zijn actief met activiteiten. De dichtstbijzijnde dorpen en steden zijn onder andere Haaksbergen, Eibergen, Rekken en Enschede. Vanaf Buurse gaat er een bus naar Haaksbergen waar je vervolgens verder Overijssel in kan trekken waaronder Enschede. Wil je meer richting de Achterhoek? Dat kan ook! Dan moet je zorgen dat je de andere bus pakt richting Groenlo.

Enschede is de mooiste stad om te gaan winkelen. Hoewel elk dorpje terrasjes kent heeft Enschede een leuke binnenstad met verschillende restaurants.

3. Spreek je een beetje Duits? Sehr gut!

Vanuit de bed and breakfast in Buurse van Natuurlogies kun je ook de fiets en auto pakken richting Duitsland. Dit is hooguit maar enkele kilometers. Je kunt er richting Ahaus, Vreden of richting Gronau. Hoewel de natuurgebieden niet veel afwijken kent het leuke dorpjes en oude kerkjes die je kunt bezoeken. Bestel lekkere speciaal biertjes met een curryworst om lekker te genieten. Geniet vooral van de planten en bomen die in bloei staan.

4. Niemand om je heen!

Een eigen terras met een weide waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Bij De Beekloft, Het Bakhuis en De Heerenkamer heb je een eigen erf waar je onder andere de auto kunt parkeren maar ook de tafel kunt verplaatsen om altijd in het zonnetje te zitten. .. Let je wel op de dieren? Rondom het erf vind je geen boerderijdieren maar wel bizons en andere wilde dieren die zo maar eens even willen kijken wat je aan het doen bent. Het leuke aan het hebben van je eigen erf is dat er niemand om je heen is! Geen camping of hotel gevoel, gewoon de rust en ruimte om lekker te ontspannen en te genieten van je gezin.

Wil je meer lezen over de B&B in Buurse van Natuurlogies? Vergeet vooral niet even te kijken op het blog met leuke en interessante verhalen van lieve mensen die genieten van de natuur.