Persoonlijk hypotheekadvies

Woont u in Nieuwegein en bent u op zoek naar een goede hypotheek? In dit artikel willen wij u een aantal tips en trucs geven zodat u een goede en betaalbare hypotheek kunt afsluiten. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende mogelijkheden van advies, welke manieren zijn er allemaal?

Hypotheekadvies via internet

De eerste mogelijkheid is advies via internet. Hypotheken kunt u tegenwoordig op hele eenvoudige wijze vergelijken via zogenaamde vergelijkingssites. Binnen enkele minuten kunt u precies zien hoeveel de totale hypotheekkosten bedragen. Ook kunt u zien welke hypotheekverstrekker goedkoop is en welke duur.

Vergelijken via internet lijkt heel handig, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Zo heeft u altijd te maken met bepaalde voorwaarden, ze zogenaamde hypotheekvoorwaarden. Deze kunt u nooit binnen enkele minuten bestuderen en begrijpen, daar gaat veel meer tijd inzitten. Daarnaast is het nog maar de vraag of u ook alles goed begrijpt, want vaak worden en moeilijke zinnen en woorden gebruikt.

Hypotheekadviseur in de regio Nieuwegein

Een betere manier van advies is een persoonlijk advies. Hypotheek advies Nieuwegein kunt u krijgen door een afspraak te maken met een goede hypotheekadviseur. Zo’n adviseur kan samen met u kijken naar uw wensen. Aan de hand van uw wensen wordt er gekeken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. U krijgt uitleg over de hypotheekvormen die er zijn en u gaat samen met de adviseur de verschillende hypotheken vergelijken.

Het grote voordeel van een hypotheekadviseur is de goede kennis die deze heeft. De voorwaarden worden door gewone burgers vaak moeilijk begrepen, een adviseur daarentegen heeft kennis van zaken en weet precies waarover gesproken wordt. Wat kunt u precies verwachten tijdens een hypotheek advies gesprek?

Kennismaking en inventarisatie

Allereerst zult u kennismaken met de adviseur. Hij legt uit wie hij is en wat hij precies doet. Ook u kunt vertellen over uw persoonlijke omstandigheden. Bent u gehuwd, heeft u kinderen etc.
Na de kennismaking volgt er een inventarisatie. Tijdens deze inventarisatie wordt er gekeken naar hetgeen u wilt. Heeft u al een huis op het oog dat u wilt kopen, of bent u nog oriënterend?

Hypotheekvormen
U krijgt na de kennismaking en inventarisatie uitleg over de verschillende hypotheekvormen die er zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar uw wensen en eisen. Vervolgens zal er een bepaalde hypotheekvorm uitkomen die het beste bij u past.

Begeleiding bij koop

Als u een huis wilt kopen kunt u een goede begeleiding verwachten van de adviseur. Deze gaat met u mee naar de bezichtiging, doet onderhandelingen met de verkopende partij en zorgt voor een hypotheekofferte.

U hoeft vervolgens alleen nog maar te tekenen, waarnaar de offerte weer naar de bank toegaat. Deze zal toetsen of u een hypotheek krijgt of niet. Stel dat u schulden heeft en een BKR registratie is de kans groot dat de hypotheekaanvraag wordt afgewezen.

Is de offerte goedgekeurd door de bank dan staat niets u nog in de weg om een bezoek te brengen aan de notaris. De verkopende partij is ook aanwezig bij de notaris, voor het tekenen van de koopakte en het overdragen van de sleutels. Na de overdracht kunt u gaan genieten van uw nieuwe woning, misschien wel uw eerste woning!

Begeleiding na de koop
Als u een hypotheekadviseur zoekt, let er dan ook op of deze aan begeleiding doet nadat u een woning heeft gekocht. Levenslange begeleiding kan heel nuttig zijn. Uw gezinssamenstelling kan in de loop der jaren wijzigen of u kunt bijvoorbeeld werkloos raken. In zulke gevallen is het fijn als er iemand kan meekijken, iemand die verstand heeft van zaken. Het kan namelijk zijn dat de wijzigingen in uw situatie aanpassingen vereisen qua hypotheek.