Verhuizen naar het buitenland

Veel mensen hebben in hun achterhoofd de droom om ooit eens in het buitenland te wonen. Sommige mensen wonen het liefst een paar jaar in het buitenland en gaan dan weer terug en anderen vertrekken het liefst voor goed. Andere mensen willen graag een paar maanden per jaar naar een warm land, zoals Spanje, die een vakantiehuis spanje kopen en in de zomer weer terug naar Nederland gaan. Het voordeel daarvan is dat je je vakantiehuis kunt verhuren als je er niet bent.

Op een gegeven moment beland je op dat punt dat het niet alleen maar bij dromen blijft, maar dat je je droom om naar het buitenland te gaan waar te maken. Maar hoe pak je dat dan aan? Het is niet zomaar iets en er zijn veel dingen waar je goed over na moet denken.

Het eerste is natuurlijk de mensen om je heen. Woon je samen met iemand, dan kun je niet zomaar zeggen ‘joe, ik ga in het buitenland wonen, ga je mee?’. Daar gaat natuurlijk veel overleg aan vooraf. Vervolgens zijn er wel nog heel veel mensen die je achterlaat in Nederland, zoals familie en vrienden.

Als je besluit om het te doen dan moet je een specifieke plek bedenken waar je heen gaat. Misschien weet je dat al jaren en heb je een specifieke droom, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Veel mensen dromen van het idee van het ‘buitenland’ en willen bijvoorbeeld in een warmer land wonen. Je kunt dan een huis kopen Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal en nog veel meer. En als je zelfs de stap wilt zetten om buiten Europa te gaan zijn er nog meer opties.

Als laatste moet je dingen in Nederland stopzetten. Je gaat op een punt je baan opzeggen, afscheid nemen van de mensen die je achterlaat en je huis proberen te verkopen.