Warmtepompen

Warmtepompen groeien de laatste tijd in populariteit. Een van de redenen hiervoor is dat steeds meer mensen van het gas af willen. Maar, wat is zo een warmtepompnou eigenlijk?

 

Een warmtepomp produceert nuttige warmte vanuit energie uit zijn omgeving. De bron van deze energie kan zowel in de buitenlucht, als in de bodem zitten. In de zomer dient de vloeistof om te verkoelen en in de winter dient deze om te verwarmen.

De warmtepompen die energie produceren vanuit de grond, maken nagenoeg geen geluid. Deze grondpomp is – wanneer je deze binnen plaatst – nu ook weer niet helemaal geruisloos. De aanwezigheid van de circulatiepompen en compressor zorgt voor een geluid wat vergelijkbaar is met dat van een koelkast.

Warmtepompen die de buitenlucht gebruiken als bron, bevatten een binnenunit met ventilatoren en een compressor. Deze pomp maakt om deze reden wat meer geluid dan de grondpomp. Het geluid wat uit deze pomp komt, is vergelijkbaar met dat van een vaatwasser.

Één van de warmtepompaanbieders in Nederland is Techneco. Dit familiebedrijf streeft ernaar om Nederland gasloos te maken. Haar assortiment bevat twee zelfontwikkelde warmtepompen, dit zijn de Elga hybride warmtepomp en de Toros Vision combiwarmtepomp. Deze twee producten worden constant geïnnoveerd, waardoor ze tot de meest innovatieve producten van Nederland behoren, en blijven behoren.

Vakkundige installateurs krijgen de warmtepompen van Techneco uitgeleverd. Nadat zij de pomp bij u thuis hebben geïnstalleerd, neemt Techneco de service over. Met haar serviceafdeling probeert zij zo goed mogelijke nazorg te bieden.

Niet alleen als klant, ook als installateur kunt u terecht bij Techneco. Wanneer je als installateur bij een project gebruik wit maken van een van de systemen van Techneco kun je contact opnemen met de afdeling verkoop. Graag maakt Techneco dan een afspraak om samen de mogelijkheden te bekijken. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.techneco.nl