Naar Zuid-Frankrijk met de camper

In de vakantie verplaatsen wij ons massaal naar Zuid-Frankrijk. Volgens cijfers van het CBS (het Centraal Bureau voor Statistiek) uit 2015 is 1 op de 5 vakanties naar het buitenland naar Frankrijk. In totaal gingen 8,6 miljoen Nederlanders minstens een keer op een lange vakantie naar het buitenland. Het betrof trouwens zo’n 9,7 miljoen vakanties, waarvan dus 1,8 miljoen naar Frankrijk. Daarmee staat het land stipt op 1, voor Duitsland en Spanje. Ruim de helft van deze vakantiegangers pakte de auto. Ook een groot gedeelte, zo’n 40 procent, ging met het vliegtuig. Daarmee neemt het aandeel van de autovakanties iets af ten opzichte van het vliegtuig. Wat kostte ons dit? Bij elkaar ongeveer 8 miljard euro, wat neerkomt op ruim 800 euro per vakantieganger. Dit bedrag bestaat uit zowel de reis als het verblijf.

 

Het aandeel van de caravan en camper komt op ongeveer 17 procent. Daar zit ook de vouwwagen nog bij, maar de populariteit daarvan neemt langzaam af. We reizen dus voornamelijk richting de Cote d’Azur om daar van de zon en het aquablauwe water van de Middellandse Zee te genieten.

 

Veelal gaat dit met de eerder genoemde camper. Een camper is uiteraard ideaal voor een dergelijke vakantie. Je hebt het comfort van een huisje, maar je kunt wel op bijna iedere camping terecht. Zo ben je altijd flexibel in waar je naartoe gaat, maar je hebt altijd je huisje bij je. Hetzelfde geldt min of meer voor een caravan, maar daar sleep je het huisje achter je aan. De camper wordt steeds populairder en vooral onder de 60 plus bevolking is de aanschaf van een camper populair. Een nadeel is wel het achteruitrijden. Hiervoor kan het best een achteruitrijcamera gebruikt worden. Een achteruitrijcamera inbouwen is niet zo ingewikkeld. Heb je bijvoorbeeld geen camper maar een bestelbusje dan is een achteruitrijcamera IVECO Daily aan te raden.