Nieuwe trends voor snapbacks

De snapback van New Era is iconisch. Geen enkel merk heeft dezelfde soort print en geen enkele pettenfabrikant heeft een imago en herkenbaarheid zoals New Era deze heeft. Toch is de markt langzaam aan het veranderen. Merken als Brixton, Obey en anderen veroveren stukje bij beetje hun deel van de markt en langzaamaan verandert het straatbeeld mee. De iconische New York Yankees prints maken plaats voor tropische palmbomen, Mario-achtige cartoon bommen en andere designs. Maar het lijkt hier alles behalve op te houden.

Zo is niet alleen de print zelf onderwerp van verandering, maar ook de gebruikte materialen. Waar de meeste snapbacks nog van katoen en polyester worden gemaakt heeft het merk TWO-O een echte houten snapback ontworpen, althans de klep. De snapbacks hebben een klep die in drie verschillende kleuren verkrijgbaar is, namelijk rood, blauw en zwart. Ook is er de keuze tussen walnotenhout en eikenhout. Om de luxe en de stijl verder te accentueren zijn bijvoorbeeld ook geen kosten gespaard op de verdere afwerking. Alle caps hebben hoogwaardige leren afwerkingen zoals de verstelbare riempjes om de grootte van de pet te verstellen.

De trends houden hier niet op, want er zijn ook al snapbacks gespot die lichtgevende elementen hadden of een print hadden die grotendeels zelf ontworpen was. Ook zijn snapbacks die je zowel normaal als binnenstebuiten kan dragen een feit. Toch is het nog wat vroeg om te bepalen of ze een succes zullen worden of niet, alhoewel ze al te verkrijgen zijn is het nog niet bekend bij het grote publiek en is het moeilijk te zeggen of en tot welke hoogte ze zullen aanslaan bij diegenen die deze snapbacks dragen. Aan de originaliteit zal het niet liggen, maar eerst zien alvorens het geloofd kan worden. Mocht je opzoek zijn dan kan je deze petten kopen als één van de eersten!